Συνταγές

Φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ με σπανάκι για αποτοξίνωση μετά τις διακοπές!

.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{display:block}.tdi_2 .tdc-columns{width:100%}

.tdi_4{vertical-align:baseline}.tdi_4>.wpb_wrapper,.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_4>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_4>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}

Το φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ με σπανάκι είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τη γεύση με την απλότητα. Είναι ιδανικό για οικογενειακά γεύματα αλλά και για εντυπωσιακά δείπνα.

Ειδικά μετά από τις γιορτές, το σπανάκι μπορεί να σας βοηθήσει στην αποτοξίνωση του οργανισμού!Ας δούμε πώς μπορείτε να το ετοιμάσετε.

Υλικά για το κοτόπουλο αλά κρεμ με σπανάκι

  • 750 γρ  φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 3 κ.τ.σ αλεύρι
  • 4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι,πιπέρι

Σάλτσα αλά κρέμ

  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35%\
  • 2 σκ σκόρδο
  • 10 τμχ λιαστή τομάτα
  • 70 γρ φρέσκο βούτυρο.
  • 180 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι (μόνο τα φύλλα)

.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{display:block}.tdi_6 .tdc-columns{width:100%}

.tdi_8{vertical-align:baseline}.tdi_8>.wpb_wrapper,.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_8>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_8>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}

Κοτόπουλο αλά κρεμ: Εκτέλεση της συνταγής

  1. Κόβουμε σε χοντρές φέτες το κοτόπουλο .
  2. Τα Αλατοπιπερώνουμε σε ένα μεγάλο ρηχό δίσκο.
  3. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και από τις δύο πλευρές.
  4. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά.
  5. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  6. Βάλετε τα φιλέτα του κοτόπουλου.
  7. Μαγειρέψτε τα από τη μία πλευρά σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά
  8. Προσθέσετε άλλες 2 ΚΣ ελαιόλαδο
  9. Αναποδογυρίστε τα φιλέτα, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά ακόμα.
  10. Το θερμόμετρο κρέατος πρέπει να καταγράφει 74°C στο παχύτερο μέρος του φιλέτου.
  11. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  12. Βάλετε τα ψημένα κομμάτια των φιλέτων του κοτόπουλου σε ένα πιάτο.
  13. Φτιάξτε την κρεμώδη σάλτσα με το σπανάκι
  14. Στο ίδιο (άδειο τώρα) τηγάνι, προσθέστε παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Αφήνουμε να βράσει, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού με μια σπάτουλα για να πάρουν τα κομμάτια από το ψήσιμο του κοτόπουλου στη σάλτσα.
  15. Όταν βράσει η σάλτσα, προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα.
  16. Χαμηλώνουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί, για περίπου 4 λεπτά.
  17. Προσθέστε φρέσκο σπανάκι χοντροκομμένο, ανακατέψτε τη σάλτσα μέχρι το σπανάκι να αρχίσει να μαραίνεται και να βυθίζεται στη σάλτσα, τρίβουμε το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  18. Δοκιμάζουμε και Αλατοπιπερώνουμε.
  19. Μπορούμε να το συνοδέψουμε με Ριγκατόνι βουτύρου η με κους κους Μαροκανικο η κουσκουσακι ζυμαρικο

The post Φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ με σπανάκι για αποτοξίνωση μετά τις διακοπές! appeared first on Πέτρος Συρίγος.

Πηγή: petros-syrigos.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις