Συνταγές
Ζυμαρικά casarecce με τόνο,κάπαρη και ελιές
.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{display:block}.tdi_2 .tdc-columns{width:100%}
.tdi_4{vertical-align:baseline}.tdi_4>.wpb_wrapper,.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_4>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_4>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}
Αν αναζητάτε ένα εύκολο και γευστικό πιάτο, τα ζυμαρικά Casarecce με τόνο, κάπαρη και ελιές είναι η ιδανική επιλογή. Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις της Μεσογείου που συνδυάζει την απλότητα με την απόλαυση.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα Casarecce είναι παραδοσιακά ιταλικά ζυμαρικά με χαρακτηριστικό σχήμα που μοιάζει με στριφτό φύλλο χαρτιού. Ιδανικά για να “αγκαλιάζουν” σάλτσες και να αναδεικνύουν τα συστατικά τους. Δοκιμάστε τα, και σίγουρα θα κολλήσετε μαζί τους.
Υλικά για τα casarecce με τόνο
- 350 γρ caserecce
- 400 γρ τομάτα αποφλοιωμένη κονσέρβα
- 250 γρ τόνο κονσέρβα σε ελαιόλαδο
- 1 λευκό ξερό κρεμμύδι
- 2 σκ. Σκόρδο
- 1 πιπεριά μικρή τσίλι
- 2 κ.τ.σ κάπαρη ψιλοκομμένη
- 3 κ.τ.σ ελιές χωρίς κουκούτσι
- Ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι
- Μαϊντανό
.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_6,.tdi_6 .tdc-columns{display:block}.tdi_6 .tdc-columns{width:100%}
.tdi_8{vertical-align:baseline}.tdi_8>.wpb_wrapper,.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_8>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_8>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_8>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}
Πώς να φτιάξετε την πιο τέλεια μακαρονάδα με τόνο
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε να βράσουν τα ζυμαρικά έως ότου γίνουν al dente.
- Σε ενα μεγάλο τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα χαμηλή βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,το σκόρδο.
- Έπειτα προσθέτουμε τις τομάτες ,αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε το τσίλι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τόνο ,την κάπαρη,τις ελιές και τον μαϊντανό και αφήνουμε για λίγα λεπτά,προσθέτουμε λίγο νερό απ τα ζυμαρικά.
- Τέλος βάζουμε τα ζυμαρικά ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο νερό απ τα ζυμαρικά αν χρειαστεί. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελαιόλαδο.
The post Ζυμαρικά casarecce με τόνο,κάπαρη και ελιές appeared first on Πέτρος Συρίγος.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις