Συνταγές

Vegan σνίτσελ χωρίς αυγό με καραμελωμένα κρεμμύδια και πουρέ γλυκοπατάτας

.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_2,.tdi_2 .tdc-columns{display:block}.tdi_2 .tdc-columns{width:100%}

.tdi_4{vertical-align:baseline}.tdi_4>.wpb_wrapper,.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_4>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_4>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_4>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}

Το vegan σνίτσελ χωρίς αυγό με καραμελωμένα κρεμμύδια και πουρέ γλυκοπατάτας είναι μια υγιεινή, χορταστική και απολαυστική επιλογή που θα αγαπήσουν όλοι.

Είτε ακολουθείτε φυτική διατροφή είτε θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο, αυτή η συνταγή για σνίτσελ υπόσχεται πλούσια γεύση και υπέροχη υφή.

Υλικά για το vegan σνίτσελ

  • 1 συσκευασία Garden Gourmet φυτικό σνίτσελ
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 5 μέτρια λευκά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 40 ml ηλιέλαιο
  • 30 γρ φυτικό βούτυρο
  • 80 ml ξύδι Βαλσάμικο
  • 2,5 γρ. αλάτι
  • Πιπέρι

Vegan σνίτσελ χωρίς αυγό με καραμελωμένα κρεμμύδια: Εκτέλεση της συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ανεβεί σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε τα φυτικά Σντίτσελ και τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά, όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απαλλαγούν από το επιπλέον λάδι.
  2. Αλλιώς αν θέλετε τα ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
  3. Σε μια χαμηλή κατσαρόλα καραμελώνουμε τα κρεμμύδια στο ηλιέλαιο με το φυτικό βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου μια ώρα.
  4. Όταν καραμελώσουν και αποκτήσουν ένα ανοικτό καφέ χρώμα τα σβήνουμε με  το Βαλσάμικο και προσθέτουμε και το αλάτι.
  5. Μαγειρέψτε για 2 με 3 λεπτά ή μέχρι να γλασάρει το μείγμα.
  6. Τα πασπαλίζουμε με πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
vegan σνίτσελ χωρίς αυγό με καραμελωμένα κρεμμύδια
vegan σνίτσελ χωρίς αυγό με καραμελωμένα κρεμμύδια

VEGAN ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μεγάλες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 60 γρ. Vegan Βούτυρο
  • 80 ml ρόφημα αμυγδάλου
  • 20 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.τ.γ αλάτι
  • ½ κ.τ.γ κανέλα
  • ¼ κ.τ.γ μοσχοκάρυδο

Vegan πουρές γλυκοπατάτας: Εκτέλεση της συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τις γλυκοπατάτες.
  2. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίστε την με νερό.
  3. Αφήστε να πάρει μια βράση και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να πιρουνιάζονται εύκολα, περίπου 20 λεπτά.
  4. Στραγγίζουμε και επιστρέφουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα.
  5. Χρησιμοποιήστε έναν πουρέ πατάτας πολτοποιούμε τις πατάτες.
  6. Προσθέστε το vegan βούτυρο, το φυτικό γάλα, το σιρόπι σφενδάμου, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και συνεχίστε να πολτοποιείτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν θέλετε ο πουρές γλυκοπατάτας σας να είναι λιγότερο γλυκός, προσθέστε τη μισή ποσότητα σιρόπι σφενδάμου η και καθόλου.
  7. Σερβίρουμε τα σνίτσελ πάνω από τον πουρέ και τα περιχύνουμε στο κέντρο τους και κατά μήκος με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
  8. Αν θες μπορείς να βάλεις και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω από τα καραμελωμένα κρεμμύδια

Κοιτάζοντας τη συνταγή για vegan σνίτσελ από τη διατροφική σκοπιά…

Το σνίτσελ με πουρέ είναι αγαπημένο γεύμα μικρών και μεγάλων. Σήμερα δοκιμάσαμε, λοιπόν, μια εναλλακτική plant-based εκδοχή με φυτικό σνίτσελ, πουρέ γλυκοπατάτας και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Ας δούμε μαζί κάποια από τα πιο σημαντικά διατροφικά σημεία της συνταγής μας! Μιλάμε για ένα πλήρες και θρεπτικό πιάτο. Το γεύμα μας συνδυάζει μια πηγή φυτικής πρωτεΐνης (το vegan schnitzel) με μια πηγή υδατανθράκων (τη γλυκοπατάτα) μαζί με μια “πινελιά” λαχανικών (κρεμμύδια).

Ο παραπάνω συνδυασμός κάνει το γεύμα μας πολύ χορταστικό, αφού όλα του τα βασικά συστατικά (π.χ. το schnitzel και η γλυκοπατάτα) είναι πηγές φυτικών ινών, που αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού. Αν θέλετε να αυξήσετε κι άλλο την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, μπορείτε να συνοδεύσετε το γεύμα με μια ατομική σαλάτα πχ. ανάμεικτη πράσινη.

Αν ένα πράγμα κάνει τη συνταγή μας να ξεχωρίζει, θα λέγαμε πως είναι το φυτικό εναλλακτικό κρέατος που χρησιμοποιήσαμε. Αναρωτιέστε γιατί; Η βασική πηγή πρωτεΐνης είναι η σόγια (φυσικά μη μεταλλαγμένη), η οποία ανήκει στην κατηγορία των οσπρίων.

Το πλεονέκτημα της πρωτεΐνης σόγιας είναι η υψηλή βιολογική της αξία ενώ συγκριτικά με άλλα όσπρια δίνει μια πιο συμπαγή μορφή στο τρόφιμο, γεγονός που το φέρνει την υφή του πιο κοντά στην υφή του κρέατος που έχουμε συνηθίσει. Επιπλέον, το vegan schnitzel που επιλέξαμε δεν περιέχει ζάχαρη, φοινικέλαιο ούτε συντηρητικά ενώ παράλληλα αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεΐνης.

The post Vegan σνίτσελ χωρίς αυγό με καραμελωμένα κρεμμύδια και πουρέ γλυκοπατάτας appeared first on Πέτρος Συρίγος.

Πηγή: petros-syrigos.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις