Life & Style

Χριστίνα Μαξούρη: Από το «Προξενιό της Ιουλίας» στον «Άγιο Έρωτα» – Η αθόρυβη σχέση με τον Δημήτρη Παπανικολάου και το τραγούδι

Στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση τη γνωρίσαμε ως την ψυχοκόρη στο αρχοντικό της οικογένειας Προβιού, μια υπηρέτρια με αναπηρία, η οποία είχε πηγαία καλοσύνη και αγάπη για τους άλλους. Η τηλεοπτική Στεφανία από «Το Προξενιό της Ιουλίας», η ηθοποιός και ερμηνεύτρια, Χριστίνα Μαξούρη, είναι μια ταλαντούχα καλλιτέχνιδα με υπέροχη φωνή.

Αυτή τη σεζόν επιστρέφει τηλεοπτικά στον Άγιο Έρωτα, αναλαμβάνοντας έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο από τον προηγούμενο και γίνεται το love to hate πρόσωπο της σειράς που χτυπάει κόκκινο σε τηλεθέαση.

Ο ρόλος στον «Άγιο Έρωτα»

Η Χριστίνα Μαξούρη υποδύεται την σκληρή Καλλιόπη Σφέτσα, θεία της Χλόης. Η Καλλιόπη είναι ξαδέλφη της Θάλειας, την οποία την έχει στηρίξει οικονομικά ο Παύλος με αντάλλαγμα να καλύψει τα μυστικά του και της έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Θα έρθει σε κόντρα με τη Χλόη (σ.σ Δανάη Παππά),  η οποία στο δικό της σπίτι θα γεννήσει σε λίγους μήνες την κόρη της.

Δεν υπήρξε πάντα τόσο θρησκόληπτη, αυστηρών αρχών και αδίστακτη η θεία Καλλιόπη που υποδύεται στον Άγιο Έρωτα. Κάποτε υπήρξε μία αισιόδοξη και γοητευτική νεαρή κοπέλα που όλοι την αγαπούσαν. Όταν παντρεύτηκε όμως η ξαδέλφη της Θάλεια (Ταμίλλα Κουλίεβα) τον Παύλο Μαρκόπουλο, όλα άλλαξαν. Εκείνος έκανε τον γάμο αυτόν από συμφέρον και με την προίκα της Θάλειας, έγινε ο μεγάλος έμπορος της Στέρνας.

Όμως οι δυο τους έγιναν παράνομο ζευγάρι. Και αυτό είναι το μεγάλο μυστικό στον Άγιο Έρωτα. Ο Παύλος δεν είχε απατήσει τη Θάλεια μόνο με τη Χριστίνα, αλλά και με την Καλλιόπη. Εκείνη αναγκάστηκε όταν χώρισαν να παντρευτεί τον εργάτη στα κτήματά τους, τον Γεράσιμο (Γιάννης Ασκάρογλου) για να μη δημιουργήσει προβλήματα. Eίναι πατριός της κόρης, της Δώρας (Τζένη Καζάκου), αλλά όλα αυτά τα χρόνια, ο πρώτος της έρωτας συνέχιζε να τη βοηθά οικονομικά.

Φυσικά όλα αυτά τα αγνοεί η Θάλεια και η Χλόη.

Για την εμπειρία της στην τηλεόραση η Χριστίνα Μαξούρη σε συνέντευξή της στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Πρωίαν σε είδον» είχε πει:

«Το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ, η εμπειρία της τηλεόρασης είναι πολύ διαφορετική από το θέατρο. Έχει κοινά στοιχεία, να υπερασπιστείς έναν χαρακτήρα, φτιάχνεις στο μυαλό σου μια πορεία. Πρέπει να έχει μια ειλικρινή επικοινωνία με τους συμπαίκτες, πρέπει να έχει μια συνέπεια, έχει αρκετά κοινά με το θέατρο αλλά και αρκετά διαφορετικά. Είναι ένα δύσκολο πράγμα αλλά το διασκέδασα».

Ζευγάρι στη ζωή με τον Δημήτρη Παπανικολάου

Η Χριστίνα Μαξούρη είναι μία πολυτάλαντη ηθοποιός που κάνει καριέρα και στο τραγούδι και κρατάει χαμηλούς τόνους όσον αφορά την προσωπική της ζωή.

Πρόσφατα έγινε γνωστή η σχέση της με τον Δημήτρη Παπανικολάου, με τον οποίο πρώτη φορά συναντιούνται τηλεοπτικά.

Η σχέσης τους μετράει αρκετά χρόνια κι είχε κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα, ο Δημήτρης Παπανικολάου έχει συμμετάσχει σε video clip της για το τραγούδι «Νύχτα μαγικιά», που κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια.

Facts για την Χριστίνα Μαξούρη

  • Γεννήθηκε στην Αθήνα
  • Μεγάλωσε στο Πόρτο Ράφτη και ζει στα Κάτω Πετράλωνα
  • Έχει γενέθλια στις 10 Ιουλίου
  • Είναι 42 ετών και ζώδιο Καρκίνος
  • Ως παιδί ήταν κοινωνικό, αλλά της άρεσε να περνά και χρόνο μόνη της. Έτσι είναι και σήμερα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christina Maxouri (@christina_maxouri)

  • Ήταν καλή μαθήτρια και πήγαινε για Ιατρική, αλλά στη Β’ λυκείου ξεκαθάρισε στους γονείς της πως θα γινόταν ηθοποιός
    Είναι αριστούχος απόφοιτος της ανώτερης σχολής δραματικής τέχνης «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη
  • Έχει εργαστεί πάνω σε έργα των: Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη, Γκολντόνι, Μαριβώ, Τσέχωφ, Μάρλοου, Ντίκενς, Ιονέσκο, Σιμελπφένιχ, Ραγκαβή, Περεσιάδη, Χορν, Ψαθά, Βασιλικού, Αλεξάκη, Καλαβριανού
  • Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Βασίλη Παπαβασιλείου, Γιάννη Χουβαρδά, Peter Stein, Νίκο Καραθάνο, Κώστα Τσιάνο, Γιώργο Αρμένη, Διαγόρα Χρονόπουλο, Γιάννη Κακλέα, Σωτήρη Χατζάκη, Γιάννη Μόσχο, Έφη Θεοδώρου, Δημήτρη Λιγνάδη, Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, Γιάννη Μαργαρίτη, Σοφία Σπυράτου, Τάκη Βουτέρη, Τάκη Τζαμαριά, Μάρθα Φριvτζήλα, Γιάννη Καλαβριανό, Μαρία Πρωτόπαππα και Φωτεινή Μπάνου. Στο Εθνικό Θέατρο, το ελεύθερο θέατρο και το Φεστιβάλ Αθηνών.
  • Από το 2005 έως το 2010, ήταν μέλος του θιάσου «Δρόμος με Δέντρα» της Μάρθας Φριντζήλα

  • Υπήρξε δύο φορές υποψήφια για το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» (2011-2012), για την παράσταση «Παραλογές ή Μικρές καθημερινές τραγωδίες», σε σκηνοθεσία Γ. Καλαβριανού
  • Επίσης, υποψήφια για το βραβείο “Ελευθερία Σαμπουντζή” (2015)

Ως ερμηνεύτρια, έχει συνεργαστεί με τους: Νίκο Ξυδάκη (‘Το πέρασμα του χρόνου’ – Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός), Δήμο Αθηναίων (Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2019), Φοίβο Δεληβοριά (‘Η Ταράτσα του Φοίβου’- Σταυρός του Νότου – Αθήνα & Μύλος – Θεσ/νικη), Μαρίζα Ρίζου (‘Μαντάμ Σουσού’ – Θέατρο Παλλάς) Μαρία Παπαγεωργίου (Ένα ντουέτο θα φέρει την άνοιξη’ – Μικρό Παλλάς), Θοδωρή Οικονόμου (‘Χριστουγεννιάτικη Ιστορία’ – Εθνικό Θέατρο) Δημήτρη Καμαρωτό (αποσπάσματα από το σύνολο του έργου του – Θέατρο Πόρτα), Γιώργο Ψυχογιό (“Από το ρεμπέτικο στην τζαζ” – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), Νίκο Παπαβρανούση (Drums & Voices – Gazarte), Νίκο Ζούδιαρη, Κώστα Μακεδόνα (αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση – Ρυθμός Stage), Γιάννη Μπέζο (“Μέσα απ’ τα φύλλα της καρδιάς”, ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο – Θέατρο Κιβωτός), Μαριώ (“Έξι λαϊκές ζωγραφιές” του Μάνου Χατζιδάκι – Black Duck) Απόστολο Ρίζο, Σταμάτη Μορφονιό, Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη (“ον έαρ”, συναυλία του διαδικτυακού toradiofono.gr – Σταυρός του Νότου Plus) και Άγγελο Τριανταφύλλου (“Μήδεια” – Θέατρο Πόρτα & “Επικίνδυνη Ηλικία”, κύκλος μελοποιημένης ελληνικής ποίησης – Μικρή Επίδαυρoς).

Συμμετέχει στα album “Sisyphus” της Σοφίας Λαμπροπούλου (Ordarek), “Καρδιά μισή” του Χρίστου Θεοδώρου (Εκδόσεις Μικρή Άρκτος) “Μαύρο δεντρί” των Ορέστη Καραμανλή και Ηλία Βαμβακούση (bandcamp.com), “Παιχνίδια των Παιδιών” του Πάνου Βλάχου (ogdoo.gr), “Τραγουμύθια και Παραγούδια” του Φάνη Μαργαρώνη (Little Panik). Καθώς και στον επερχόμενο album “Καινούρια νερά”, σε στίχους Θοδωρή Γκόνη και μουσική Χρίστου Θεοδώρου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christina Maxouri (@christina_maxouri)

Τον Νοέμβριο του 2012, πραγματοποίησε, μαζί με μια τετραμελή λαϊκή ορχήστρα, μια σειρά εμφανίσεων υπό τον τίτλο “Απ’ το γραμμόφωνο στη σκηνή” με τραγούδια των Στ. Χασκήλ, Μ. Νίνου και Σ. Μπέλλου, στη μουσική σκηνή Χαμάμ. Συμμετέχοντες αυτού του αφιερώματος υπήρξαν η Ματούλα Ζαμάνη, η Μάρθα Φριντζήλα, η Ελένη Κοκκίδου, η Λένα Κιτσοπούλου, ο Φώτης Σιώτας και η Λυδία Κονιόρδου.

Από τον Δεκέμβριο του 2013 έως τον Φεβρουάριο του 2020, παρουσίαζε μια σχεδόν solo & a cappella μουσική παράσταση με τον τίτλο «Δανεικά Παπούτσια», σε Αθήνα, περιοδεία στην Ελλάδα και μετακλήσεις στο εξωτερικό. Συμμετέχοντες της παράστασης έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής η ραδιοφωνική παραγωγός Όλγα Λασκαράτου, οι τραγουδοποιοί Φοίβος Δεληβοριάς, Νίκος Ξυδάκης, Απόστολος Ρίζος, Ματούλα Ζαμάνη, Μαρία Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και οι μουσικοί Σοφία Ευκλείδου, Φώτης Σιώτας, Μιχάλης Βρέττας, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Τάσος Μισυρλής, Ηλέκτρα Μηλιάδου, Πάνος Λαμπρόπουλος, Παύλος Μελάς, Σπύρος Μπολοβίνης, Κώστας Καριτζής και Γιάννης Ανδριανάκης

Τον Ιούνιο του 2017 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών / Άνοιγμα στην πόλη, ένας κύκλος συναυλιών με τίτλο “20+1 Λαϊκά Μεταπολεμικά Τραγούδια με Μπαρόκ Σύνολο” στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, σε σύλληψη, επιλογή υλικού και ερμηνεία της ίδιας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christina Maxouri (@christina_maxouri)

Τον Οκτώβριο του 2018 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μικρή Άρκτος, ο πρώτος της προσωπικός δίσκος «Το άσπρο μαμά νοσταλγώ» σε στίχους Ελένης Φωτάκη και μουσική Άγγελου Τριανταφύλλου.

Τον Απρίλιο του 2020, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις του ΜΙΕΤ, η ζωντανή ηχογράφηση της παράστασης «20+1 Λαϊκά Μεταπολεμικά Τραγούδια με Μπαρόκ Σύνολο», στην αυλή του ΜΙΕΤ

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christina Maxouri (@christina_maxouri)

Το καλοκαίρι του 2021, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2021, η παράσταση «Τα τραγούδια της Σωτηρίας», μια μουσική παράσταση, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Χαλιώτη και της ίδιας, με τραγούδια που σφράγισε με την φωνή της η Σωτηρία Μπέλλου και ιστορίες από τη ζωή της, όπου ανέλαβε το ερμηνευτικό μέρος, καθώς και στην παράσταση χορού “Ερωτοπαίγνια”, σε χορογραφία & σκηνοθετική επιμέλεια της Αντιγόνης Γύρας και μουσική σύνθεση του Χρίστου Θεοδώρου, που παρουσιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας ‘Αρέθουα,’ στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός’.

Συμμετείχε επίσης στη λαϊκή όπερα του Δημήτρη Μαραμή “Καπετάν Μιχάλης”, που βασίστηκε στο ομώνυμο έργο του Νίκου Καζαντζάκη, κρατώντας τους ρόλους της Ρηνιώς και του Θοδωρή

Τον Σεπτέμβριο του 2022, κυκλοφόρησε από την ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ, το 2πλο αφιερωματικό album ‘ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ – ΜΕΤΑ’, με 30 διασκευές πάνω σε τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, όπου συμμετέχει με το τραγούδι των Μάνου Λοΐζου και Γιάννη Νεγραπόντη «Οι δικοί μου»

  • Λατρεύει το περπάτημα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christina Maxouri (@christina_maxouri)

 

Πηγή: govastileto.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις