Life & Style

Οι πιο κοινές αιτίες της ανοργασμίας και πώς μπορείς να τις ξεπεράσεις

Η αδυναμία να φτάσεις στον οργασμό επηρεάζει τη σεξουαλική σου ικανοποίηση και τη σχέση σου με τον σύντροφό σου. Αν ανήκεις στο 25% των γυναικών που δυσκολεύονται να βιώσουν οργασμό, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα αίτια αλλά και το πιο σημαντικό, ότι υπάρχουν λύσεις.

Ποιες είναι όμως οι πιο κοινές αιτίες της ανοργασμίας και πώς μπορείς να τις ξεπεράσεις;

1. Η έλλειψη σωστής διέγερσης:

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για την ανοργασμία, ειδικά στις γυναίκες, είναι η έλλειψη κατάλληλης διέγερσης των ερωτικών περιοχών του σώματος. Όπως εξηγεί η γυναικολόγος Dr. Talia Crawford στη Daily Mail, “χωρίς άμεση διέγερση της κλειτορίδας, πολλές γυναίκες δεν φτάνουν σε οργασμό μέσω κολπικής επαφής”.  Αυτό σημαίνει ότι, αν δεν υπάρχει επαρκής διέγερση της κλειτορίδας κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, είναι πιο δύσκολο να βιώσεις την ολοκληρωμένη σεξουαλική ικανοποίηση που ίσως έχεις διαβάσει ή δει σε ταινίες.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι απλή: επικοινωνία και ανακάλυψη των σωστών σημείων του σώματός σου. Προσπάθησε να δοκιμάσεις νέες τεχνικές, όπως να εστιάσεις στη διέγερση άλλων περιοχών του σώματος, όπως οι θηλές, οι μασχάλες ή το τριχωτό της κεφαλής. Αν σου φαίνεται δύσκολο, μη διστάσεις να μιλήσεις ανοιχτά με τον σύντροφό σου και να ανακαλύψετε μαζί τι σε ικανοποιεί.

2. Η ψυχολογία παίζει ρόλο:

Η ψυχολογία είναι ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την ικανότητά σου να φτάσεις σε οργασμό. Το άγχος, η ανασφάλεια και η έλλειψη αυτοπεποίθησης μπορούν να μπλοκάρουν τη σεξουαλική απόλαυση. Όπως λέει η sex expert Lauren French, “οι ψυχολογικοί παράγοντες, όπως το σεξουαλικό άγχος ή η έλλειψη επικοινωνίας με τον σύντροφο, μπορούν να εμποδίσουν την επίτευξη οργασμού”.

Μερικές φορές, το πρόβλημα μπορεί να είναι ακόμα πιο βαθύ, με την ψυχική διάθεση να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο. Αν νιώθεις άβολα ή ανησυχείς κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, το σώμα σου μπορεί να αντιδράσει με το να εμποδίσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Επομένως, η συναισθηματική σύνδεση με τον σύντροφό σου και η αίσθηση ασφάλειας είναι σημαντικές για να ξεπεράσεις αυτή τη δυσκολία.

3. Η επιρροή των φαρμάκων και παθήσεων:

Η φαρμακευτική αγωγή και οι παθήσεις μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ικανότητά σου να βιώσεις οργασμό. Ειδικά, τα αντικαταθλιπτικά, τα φάρμακα για την υπέρταση και οι θεραπείες χημειοθεραπείας είναι γνωστό ότι μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία και τη δυνατότητα για οργασμό. Η Dr. Crawford επισημαίνει πως “οι φαρμακευτικές αγωγές και οι καταστάσεις που επηρεάζουν τις ορμόνες, όπως οι παθήσεις του θυρεοειδούς, μπορεί να έχουν άμεση επίδραση”.

Αν πιστεύεις ότι τα φάρμακα ή κάποια πάθηση μπορεί να επηρεάζουν τη σεξουαλική σου ζωή, καλό είναι να το συζητήσεις με το γιατρό σου. Υπάρχουν λύσεις ή εναλλακτικά φάρμακα που μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση από αυτές τις παρενέργειες.

Πηγή: govastileto.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις