ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Λάρισα: Τι έδειξε καινοτόμο πείραμα για τα αρνιά και τη νοστιμιά στα παϊδάκια και το κεμπάπ

Θετικά αξιολογήθηκε η ενσωμάτωση υποπροϊόντων της ελαιουργίας και της χυμοποιίας στη διατροφή των μηρυκαστικών και η επίδραση στα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά του κρέατος από 40 ειδικούς.
Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί, όπως αναφέρει το ypaithros.gr, δοκίμασαν και αξιολόγησαν δύο παρασκευές, παϊδάκι και κεμπάπ, από αρνιά που ταΐστηκαν με διαφορετικά σιτηρέσια, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας – Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο κτήμα Βρύση Τυρνάβου.
Το πείραμα έλαβε χώρα στο αγρόκτημα Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, μια και η πλειονότητα των αξιολογητών είχε πολύ θετική γνώμη για το κρέας των αρνιών, που προήλθε από τα συγκεκριμένα αρνιά. Η καλή πρώτη εντύπωση δημιουργεί προσδοκίες για τη μαζική ενσωμάτωση τέτοιων ζωοτροφών στη διατροφή των ζώων.
Η εταιρεία Εναλλακτική Ζωοτροφών ΙΚΕ, με έδρα τη Σπάρτη, δημιούργησε μια μοναδική ζωοτροφή, ενσιρώνοντας με τα παραπάνω υποπροϊόντα. Σε πρώτη φάση, το πείραμα έδειξε ότι η ενσωμάτωση του προϊόντος δεν εμπόδισε την ανάπτυξη των ζώων ή την υγεία τους.
Κυκλική οικονομία
Τα μηρυκαστικά αποτελούν «κλειδί» στην εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας για μια βιώσιμη, πράσινη ανάπτυξη. Εργασίες όπως αυτή του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας – Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων είναι απαραίτητες για την ολόπλευρη εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας.
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις