ΛΑΡΙΣΑ
Λιακούλη: «Οι παροχές με το σταγονόμετρο του κ. Μητσοτάκη στηρίζονται στην αφαίμαξη των πολιτών» (βίντεο)

«Από το μακρινό 1980 ακόμη, θυμάμαι να συζητάμε για την ανάγκη ουσιαστικής ενσωμάτωσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι Ρομά, και σήμερα σχεδόν μισό αιώνα από τότε, ακόμη βρισκόμαστε στο στάδιο των διαπιστώσεων», τόνισε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, με τον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη, η Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεσμών και Διαφάνειας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, με αφορμή τον τραγικό θάνατο ενός 12χρονου κοριτσιού στου Ρέντη εχθές τα ξημερώματα, ενώ συμπλήρωσε πως «για αυτή την καθυστέρηση η Πολιτεία φέρει συλλογική ευθύνη, όσο και διαχρονική».
Παράλληλα, η Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως μένουν ακόμη πολλά να γίνουν για την προστασία της ανηλικότητας, ιδίως σε ό,τι αφορά τους ανηλίκους ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, οι οποίες είναι αποκομμένες από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, αλλά και από των έλεγχο των κοινωνικών υπηρεσιών πρόνοιας.
Στη συνέχεια, η βουλευτής Λάρισας εστίασε την κριτική της στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία επιτέλους ‘’εδέησε’’ να δώσει πίσω στην κοινωνία ένα πακέτο κάποιων μέτρων ελάφρυνσης, μετά από 6 χρόνια στην εξουσία και μετά από πολλά χρόνια φορολογικών επιβαρύνσεων, λέγοντας τα εξής:
«Αυτές τις ημέρες βλέπω να ‘’παρελαύνουν’’ οι αριθμοί. Και μάλιστα οι αριθμοί μετά την παρέλαση έχουν ανέβει και στην ‘’πολιτική αρένα’’, αφού οι αριθμοί των δημοσκοπήσεων προβλημάτισαν σοβαρά -και ως όφειλαν- την κυβέρνηση. Συνεπώς, το ‘’πακέτο μελλοντικών ελαφρύνσεων του κ. Μητσοτάκη’’ δεν είναι ασύνδετο από την πολιτική πραγματικότητα. Και βέβαια θα πρέπει να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός, γιατί τα πρωτογενή πλεονάσματα του κ. Τσίπρα που με τη σειρά τους οδηγούσαν σε ομοειδή πακέτα παροχών ήταν ‘’ματωμένα’’, ενώ το δικό του
πρωτογενές πλεόνασμα από την κατ’ ουσία υπερφορολόγηση της τρέχουσας ακρίβειας, μέσω των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, δεν είναι ‘’ματωμένο’’.
Η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε πως σε κάθε περίπτωση, τόσο οι πολιτικοί όσο και οι πολίτες θα πρέπει να εστιάσουν και να αναζητήσουν λύσεις, με βάση όχι τα επιμέρους οικονομικά στοιχεία, αλλά με βάση τη ‘’μεγάλη οικονομική εικόνα’’, η οποία συνίσταται στα εξής:
1. Το πακέτο παροχών σε συνταξιούχους και ενοικιαστές, όπως και της αύξησης των δημοσίων επενδύσεων καλώς δόθηκε, παρά το γεγονός ότι είναι αποσπασματικό και δεν απαντά στην ανάγκη διαρθρωτικών, όσο και δομικών αλλαγών στην οικονομία, όπως και στους τρόπους άσκησης κοινωνικής πολιτικής.
2. Το πρόσφατο πακέτο παροχών όμως, δεν θα αλλάξει μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα την τάση περαιτέρω φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, η οποία στα 6 χρόνια διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη έχει αυξηθεί από το 17% στο 20%.
3. Σημαντικά προβλήματα όπως η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, η ασυδοσία της αγοράς και η αισχροκέρδεια θα παραμείνουν και θα συνεχίσουν να απασχολούν τους πολίτες, από τη στιγμή που η κυβέρνηση εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει δείξει ότι διαθέτει τη θέληση και την πυγμή να τα αντιμετωπίσει με συγκεκριμένες πολιτικές, με αποτέλεσμα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να βιώνουν καθημερινά μια άνευ προηγουμένου εισοδηματική ‘’αφαίμαξη’’.
4. Τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης αφορούν πολύ λίγες επιχειρήσεις και μεγάλους ομίλους εταιριών, συνεπώς πολύ μικρή συνεισφορά έχουν στην ‘’οικονομία της καθημερινότητας’’, η οποία ωστόσο με τη σειρά της αφορά το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας και τα 9/10 των πολιτών, οι οποίοι επιβεβαιωμένα και με βάση πρόσφατες δημοσκοπήσεις λένε ‘’κάθε πέρυσι και καλύτερα’’.
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις